COVID-19 Azhurnime të drejtpërdrejta: WHO Monitorimi i virusit rekombinant Delta-Omicron

COVID-19 Azhurnime të drejtpërdrejta: WHO Monitorimi i virusit rekombinant Delta-Omicron

  • Përhapja e koronavirusit filloi në Wuhan, Kinë, në dhjetor 2019.
  • I njohur si SARS- Cov-2, virusi ka rezultuar në më shumë se 453 milion infeksione dhe mbi 6 milion vdekje.
  • Vazhdoni me hulumtimin dhe informacionin më të fundit në lidhje me COVID-19 këtu.
  • Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) aktualisht po monitoron pesë variante të shqetësimit: Alpha, Beta, Gamma, Delta dhe Omicron.

Pema si një trajtim i mundshëm COVID-19. Ata zbuluan se një ekstrakt nga lëvorja e pemës mund të ketë përfitime antivirale dhe të ndihmojë në uljen e simptomave. Shkencëtarët besojnë se Azadirachta indica mund të veprojë si një pan-antitiviral, i aftë të trajtojë variantet e ardhshme në zhvillim të SARS-COV-2.

Lexoni më shumë rreth hulumtimit të fundit këtu.

03/11/2022 08:52 GMT-Studimi bashkohet me kërkimin e qasjes së varianteve të provës ndaj trajtimit SARS-COV-2

për të prishur vaksinat mRNA dhe ilaçet e tjera COVID-19. Sidoqoftë, studiuesit kanë identifikuar objektiva të tjerë brenda virusit. Një studim i ri duke përdorur një metodologji të re të shqyrtimit propozon një listë të ilaçeve ekzistuese të denjë për hetime të mëtejshme.

Lexoni më shumë rreth studimit këtu. > Virusi rekombinant, dhe Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) ka thënë se do të "gjurmimi dhe diskutimi" i situatës. > të variantit delta me proteinën spike të variantit omicron. Rekombinimi gjenetik është një proces në të cilin dy variante infektojnë të njëjtën qelizë pritëse.

Raportet e para në lidhje me këtë rekombinim të shfaqur në bordet e buletinit të kërkimit të virusit, të cilat gjithashtu treguan raste të shumta në Evropë.

tooshtë shumë shpejt të dihet nëse këto infeksione "deltamicron" do të jenë shumë të transmetueshme ose do të shkaktojnë sëmundje të rëndë, thotë Philippe Colson i infeksionit të Ihu Mediteranee në Marsejë, Francë dhe autor kryesor i studimit.

Më parë, raportet ishin shfaqur në lidhje me "Deltacron" në Qipro. Sidoqoftë, shumë ekspertë menduan se ka të ngjarë të ishte rezultat i ndotjes së laboratorit gjatë procesit të sekuencave.

Lexoni mbulimin e mëparshëm të MNT në Deltacron këtu.

03/10/2022 10:35 GMT-Austri pezullon mandatin e vaksinës COVID-19, duke përmendur Omicron më të mirë

Austria ka pezulluar mandatin e saj të vaksinës COVID-19, të cilën e kishte imponuar më parë Subvariant shumë ngjitës Omicron u bë tendosja mbizotëruese.

Mandati, i cili hyri në fuqi në shkurt, solli gjoba deri në 3,600 euro, rreth 4,000 dollarë, për shumicën e të rriturve që nuk pranuan të vaksinoheshin kundër COVID-19. Sidoqoftë, zbatimi i policisë i masës nuk ishte planifikuar të fillonte deri më 15 Mars. ”Për rrezikun e paraqitur nga Omicron, i cili duket se shkakton simptoma dhe rezultate më pak të rënda.

Austri ishte një nga vendet e para që lëshoi një mandat vaksine COVID-19.

Shumë vende evropiane kohët e fundit kanë hequr masat mbrojtëse kundër COVID-19, me Gjermaninë dhe Francën që pritet të bashkohen me të tjerët në fund të muajit.

Lexoni më shumë rreth simptomave të Omicron këtu.

03/10/2022 09:48 GMT-Ashpërsia COVID-19: Grupi i gjakut mund të ndikojë në rrezik

Një studim i fundit ka identifikuar një lidhje kauzale midis proteinave specifike të gjakut dhe rrezikut të shtrimi në spital, nevoja për mbështetje të frymëmarrjes ose rreziku i vdekjes nga COVID-19 i rëndë. Ndërsa proteina të caktuara të gjakut shoqëroheshin me një rrezik të shtuar të COVID-19 të rëndë, të tjerët ishin mbrojtës.

Lexoni Lajmet Mjekësore Mbulimin e Sotme të Hulumtimit këtu. > dhe qasje e gjerë në vaksinat aktuale COVID-19 për seritë parësore dhe doza përforcuese, "pasi vaksinat dhe nxitësit vazhdojnë të mbrojnë kundër sëmundjes së rëndë përballë Omicron.

Kjo paraqet një zhvendosje nga qëndrimi i mëparshëm që organizata njoftoi në shtator 2021, kur paralajmëroi vazhdimisht kundër shpërndarjes së gjerë të të shtënave përforcuese për njerëzit pa ndonjë kushte themelore shëndetësore.

Në atë kohë, i cili theksoi faktin se nxitësit e nxitësit do të nxirrnin pabarazitë në qasjen e vaksinave, dhe kjo bëri që vendet me të ardhura më të larta të jepnin doza shtesë për vendet me norma më të ulëta të vaksinimit në vend.

Në deklaratën e re, OBSH gjithashtu ka paralajmëruar se "për të siguruar që vaksinat COVID-19 ofrojnë mbrojtje optimale në të ardhmen, ato mund të kenë nevojë të azhurnohen", ndërsa shfaqen variante të reja.

Lexoni deklaratën plotësisht këtu.

03/09/2022 10:12 GMT – Të gjitha mandatet e maskave shtetërore të SHBA do të hiqen deri në fund të Marsit akoma në fuqi. Mandatet në të dy Oregon dhe Washington do të përfundojnë të Premten, 11 Mars, në 11:59 p.m. Dje, David Ige, guvernatori i Havait, njoftoi se ata do të ngrinin mandatin e fundit të maskës amerikane para 26 Marsit. Mandati i maskës, sepse ne kujdesemi për njëri -tjetrin, dhe ne kujdesemi për komunitetin tonë, dhe të gjithë jemi të gatshëm të sakrifikojmë për ta mbajtur njëri -tjetrin të shëndetshëm dhe të sigurt. "

03/08/2022 15:05 GMT- Pfizer do të sigurojë 10 milion kurse të paxlovidit në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme

Pfizer ka angazhuar të sigurojë 10 milion kurse të covid- 19 Trajtimi antiviral i njohur si Paxlovid për vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme këtë vit.

Pfizer gjithashtu ka thënë se do të ulë çmimin e ilaçit në vendet me të ardhura më të ulëta, por ende nuk ka specifikuar nga sa shumë, sipas Reuters.

Aktivistët e organizatës joqeveritare thonë se 10 milion doza nuk janë të mjaftueshme për të përmbushur kërkesën për këtë ilaç në këto vende.

Lexoni historinë e plotë këtu. > Një aspekt kryesor i gjendjes: Ngjarja kardiovaskulare e njohur si sindromi i takikardisë ortostatike posturale (POTS).

Në podcast-in e ri "Në bisedë", MNT foli me tre ekspertë dhe një aktivist me Long Covid në lidhje me komplikimet kardiovaskulare të COVID-19.

Në mënyrë të veçantë, ne pyetëm: isfarë janë tenxheret, dhe cilat janë simptomat e saj? Farë mund të shkaktojë këtë sindromë? Kush është në rrezik, dhe cilat mund të jenë mënyra efektive për ta trajtuar atë?

Lexoni veçorinë e plotë të MNT dhe dëgjoni podcast këtu.

03/07/2022 15:38 GMT-4 të shtëna dhe nxitës të COVID-19: Pse dhe kur më së miri për ta marrë atë

studimet tregojnë se imuniteti i dhënë nga një infeksion i kaluar Omicron është Nuk është e mjaftueshme për të parandaluar rivendosjen ose mbrojtjen nga variantet e tjera. Sidoqoftë, të dhënat e botës reale tregojnë se një dozë e tretë është e nevojshme për mbrojtje më të mirë kundër sëmundjes së rëndë ose shtrimit në spital për shkak të infeksionit me këtë variant SARS-COV-2, duke marrë një dozë të katërt të vaksinës mund të mos kërkohet për të gjithë.

Lexoni shpjeguesin tonë të thelluar për nxitësit shtesë të vaksinave këtu.

03/07/2022 15:35 GMT – Si ventilimi, filtrimi dhe lagështia mund të parandalojnë transmetimin e koronavirusit

Një studim i fundit nga studiuesit e Universitetit të Oregon zbuluan se ventilimi më i lartë, Filtrimi dhe nivelet e lagështisë ulën sasinë e grimcave SARS-COV-2 në ajër.

Studimi, i cili shfaqet në revistën Klinike Infektive Sëmundjet, mati sasinë e grimcave të virusit që 11 studentë me COVID-19 lëshuan gjatë aktiviteteve të caktuara.

"Ka shumë modele matematikore për të vlerësuar efektivitetin e strategjive të zbutjes së rrezikut të transmetimit të sëmundjes së ajrit të brendshëm, të tilla si ventilimi, filtrimi dhe lagështia, por për të rritur besimin, është e rëndësishme të përcaktohen këto modele në një Vendosja fizike, "shpjegoi autori i lartë Dr. Kevin van den Wymelenberg.

Lexoni mbulimin tonë të plotë të kësaj historie këtu.

03/07/2022 15:25 GMT – Vaksinuar më pak të ngjarë të zhvillojë një kohë të gjatë Një vaksinë COVID-19 para një infeksioni SARS-COV-2 dhe uli simptomat e gjata të covid pas 12 javësh.

Studimi bazohet në të dhënat e mbledhura dhe analizuar nga Agjensia e Sigurisë Shëndetësore në Mbretërinë e Bashkuar.

"Ky studim ofron prova të mira që të kesh imunitet paraprak me vaksinimin para se të marrësh covid-19 jep një mbrojtje nga Long Covid," Dr. Davey Smith, Profesor i Mjekësisë në UC San Diego Health në La Jolla-i cili Nuk ishte i përfshirë në këtë studim – tha Mjekësia News sot.

Lexoni këtë histori plotësisht këtu.

03/03/2022 10:32 GMT-Presidenti Biden njofton planin kombëtar të gatishmërisë Covid-19

Presidenti Joe Biden ka njoftuar planin kombëtar të gatishmërisë së Shtëpisë së Bardhë Covid-19. Ai përshkruan se si ata do të vazhdojnë të zvogëlojnë ndikimin e COVID-19 ndërsa përgatiten për variantet e ardhshme. "Ne e dimë se si t’i mbajmë bizneset tona parazol dozë dhe shkollat tona të hapura me mjetet që kemi në dispozicionin tonë," shpjegon koordinatori i Shtëpisë së Bardhë Covid-19 Jeff Zients.

Në plan, lexon, "Ne nuk do të" jetojmë me Covid. "Për shkak të punës sonë, ne nuk do të lejojmë më Covid-19 të diktojë se si jetojmë."

03/03/2022 10:29 GMT-Mbrojtja e vaksinave zbehet në adoleshentët 5 muaj pas dozës së dytë

Dy doza të vaksinës COVID-19 mbrojnë adoleshentët nga sëmundja e rëndë dhe vdekja.

Sidoqoftë, sipas të dhënave të fundit nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), vaksinat janë më pak efektive kundër Omicron. Të dhënat tregojnë gjithashtu se mbrojtja zbehet 5 muaj pas dozës së dytë.

Në raportin e ri, CDC përfundon: "Të gjithë fëmijët dhe adoleshentët e kualifikuar duhet të qëndrojnë të azhurnuar me vaksinimet e rekomanduara COVID-19, duke përfshirë një dozë përforcuese për ata të moshës 12-17 vjeç."

Gjeni më shumë azhurnime live këtu. > . Të dhënat nga Provinca Gauteng të Afrikës së Jugut-ku ekspertët e shëndetit së pari identifikuan variantin Omicron në nëntor 2021-sugjerojnë që ka pasur dukshëm më pak spitalim dhe vdekje nga infeksionet me këtë variant SARS-COV-2.

Më e rëndësishmja, hulumtimi tregoi se në mesin e popullsive më të reja dhe më të vjetra-përfshirë ato të pa vaksinuara-ekziston një përqindje e lartë e antitrupave për SARS-COV-2, të cilat mund të shpjegojnë shkallën më të ulët të vdekjeve dhe shtrimit në spital.

dhe në mesin e një përqindje të lartë të popullsisë, imuniteti ndaj SARS-COV-2 ishte "hibrid", që do të thotë se ajo u dha pjesërisht nga vaksinat dhe pjesërisht nga infeksioni i mëparshëm me virusin.

"Gjetjet tona mbështesin optimizmin e shprehur në fillim të vitit 2022 në Afrikën e Jugut se një pikë kthese ishte arritur në pandemi. Shumë në vendet me të ardhura të larta e hodhën poshtë këtë pikëpamje si jo të zbatueshme për mjediset e tyre, megjithë mbulimin e lartë të vaksinave. Por përvoja e tyre që nga ajo kohë në përgjithësi është përafruar me Afrikën e Jugut, "shkroi autori i studimit Prof. Shabir A. Madhi për bisedën. > Më shumë se 21 milion fëmijë dhe adoleshentë të moshës 12-20 vjeç që morën të paktën një dozë të vaksinës COVID-19 për një periudhë 9 muajsh.

Autorët e studimit gjetën gjithsej 21 raste të sindromës inflamatore multisystem te fëmijët (MIS-C), duke sugjeruar që ky ndërlikim i rrallë ka ndodhur në 1 për 1 milion njerëz të vaksinuar.

Kjo normë është shumë më e ulët se niveli në të cilin individët e pa vaksinuar përjetojnë MIS-C nëse kontraktojnë SARS-COV-2, që është 200 raste për 1 milion.

"Gjetjet tona sugjerojnë që MIS-C pas vaksinimit COVID-19 është i rrallë," përfundojnë autorët e studimit.

Qasuni në letrën e plotë këtu.

03/02/2022 11:00 GMT – Subvariantet Omicron BA.1 vs BA.2: Cilat të dhënat e fundit thonë

të dhënat e fundit tregojnë se nënvarianti BA.2 i Omicron, ose varianti i "vjedhurazi", ka qenë duke parashikuar nënvlerësimin e mëparshëm mbizotërues BA.1 në disa vende.

Sipas disa studimeve të reja, BA.2 mund të jetë edhe më e transmetueshme se BA.1, si dhe pak më mirë në shmangien e imunitetit.

Sidoqoftë, të dhënat klinike nuk sugjerojnë një ndryshim të rëndësishëm në ashpërsinë e sëmundjes së shkaktuar nga BA.2 kundrejt BA.1.

Lexoni më shumë rreth kësaj në artikullin tonë të dedikuar.

03/02/2022 10:47 GMT – Punëtorët e Shëndetit në Angli nuk kërkohen më për të vaksinuar nga Marsi

Sekretari i Shtetit për Shëndetin dhe Kujdesin Social të Mbretërisë së Bashkuar, Sajid Javid , ka thënë se punonjësit e shëndetit dhe kujdesit shoqëror në Angli nuk do të kërkohen më me ligj që të marrin një vaksinë COVID-19.

Ky vendim do të hyjë në fuqi më 15 Mars, mes shqetësimeve që kërkesa e vaksinimit mund të largohet nga Shërbimi Kombëtar i Shëndetit (NHS) edhe me staf më të shkurtër.

03/01/2022 16:30 GMT – Shkalla e vdekshmërisë së Hong Kongut në mesin më të lartë në botë, Zelanda e Re të presë raste kulmore, shtrimet në spital

Shkalla e vdekshmërisë në Hong Kong tani janë tani Ndër më të lartat në botë, me 117 vdekje të reja të regjistruara të martën. Nëntëdhjetë e një përqind e këtyre vdekjeve ishin midis njerëzve që nuk kishin marrë vaksinime të plota.

Sipas Bloomberg, i cili përdori të dhëna nga Universiteti Johns Hopkins, Hong Kong ka shkallën më të lartë të vdekshmërisë midis vendeve me të ardhura të larta.

Ndërkohë, në Zelandën e Re, Drejtori i Përgjithshëm i Shëndetit Dr. Ashley Bloomfield njoftoi se kishte pothuajse 100,000 raste aktive COVID-19 në të gjithë MOTU, me raste kulmore dhe shtrime në spital që ka të ngjarë të ndodhin brenda ditëve të ardhshme .

"Unë e di se një numër kaq i lartë i rastit ditor mund të jetë në lidhje me njerëzit që të dëgjojnë, dhe shumë prej nesh tani do të kenë anëtarët e WH & AMACR; NAU që tani kanë COVID-19, por është e rëndësishme të mbani mend atë Covid -19 Tani është një armik shumë i ndryshëm për atë që ishte në fillim të pandemisë, "tha Dr. Bloomfield.

Lexoni më shumë rreth këtyre historive këtu dhe këtu.

03/01/2022 14:20 GMT-Vaksina Pfizer vetëm 12% efektive në fëmijët 5-11 vjeç

sipas të dhënave të reja që lëshoi Pfizer-Biontech, The Vaksina COVID-19 është vetëm 12% efektive kundër infeksioneve Omicron te fëmijët e moshës 5-11 vjeç.

Mbrojtja zbehet më shpejt dhe në mënyrë të pjerrët sesa tek fëmijët dhe adoleshentët e moshës 12-17 vjeç, tregojnë të dhënat. Informacioni shfaqet si një studim mbi serverin e paracaktimit MEDRXIV dhe ende nuk i është nënshtruar rishikimit të kolegëve.

Në mënyrë të veçantë, midis 13 dhjetorit 2021 dhe 30 janarit 2022, efektiviteti i vaksinës ra nga 66% në 51% në 12-17 vjeç dhe nga 68% në 12% në 5-11 -vjeçarë.

"Sidoqoftë, vaksinimi i fëmijëve 5-11 vjet ishte mbrojtës kundër sëmundjes së rëndë dhe rekomandohet," përfundon studimi i paravendosjes.

Lexoni më shumë rreth studimit këtu.

02/28/2022 14:20 GMT-SARS-COV-2 erdhi nga Wuhan Market dhe jo Laboratori Kinez, Studimet Binjake thonë

Dy studime të reja (1,2) janë Duke shtuar prova që SARS-COV-2, virusi që ndezi pandeminë Covid-19, erdhi nga një treg në Wuhan dhe jo një laborator qeveritar kinez.

Megjithëse studimet ende nuk i janë nënshtruar një rishikimi të kolegëve, ata e bëjnë atë "jashtëzakonisht të qartë" se vendi i origjinës ishte tregu me shumicë i detit Huanan, sipas Michael Worobey, një biolog evolucionar dhe bashkëautor i të dy studimeve .

Hulumtimi shqyrton grupimet gjeografike të rasteve më të hershme të njohura COVID-19 dhe i lidh ato me mostrat gjenetike të mbledhura nga tregu dhe pacientët e parë COVID-19.

një studim i përbashkët që Kina dhe botaOrganizata Shëndetësore (OBSH) e kryer vitin e kaluar kishte përjashtuar tashmë teorinë që SARS-COV-2 ishte krijuar në një laborator.

Lexoni mbulimin e mëparshëm të MNT në origjinën e SARS-COV-2 këtu.

02/28/2022 11:30 GMT-COVID-19 dhe Dementia: A ka ndonjë lidhje?

covid-19 shkakton simptoma të buta deri të moderuara në shumicën e njerëzve, por në disa individë, efektet pas mund të zgjaten për muaj të tërë. Disa nga këto efekte janë neurologjike, me simptoma të mundshme, përfshirë mjegullën e trurit, ankthin dhe vështirësitë me kujtesën. Kjo ka bërë që shkencëtarët të hetojnë nëse COVID-19 mund të rrisë rrezikun e çmendurisë. MNT eksploron provat e deritanishme.

Lexoni më shumë këtu.

02/25/2022 15:10 GMT – Vizitat e dhomës së urgjencës midis vajzave adoleshente u dyfishuan gjatë pandemisë

dhomat e urgjencës në të gjithë Shtetet e Bashkuara raportuan një rritje të konsiderueshme të numrit të vizitave nga Vajzat adoleshente që merren me çrregullimet e të ngrënit dhe kushtet e tjera të shëndetit mendor gjatë pandemisë COVID-19, sipas hulumtimeve të fundit nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC).

Agjensia tha që vëzhgoi këtë prirje shqetësuese midis vajzave të moshës 12-17 vjeç, e cila u përkeqësua nga stresorët e lidhur me pandemi disponueshmëria. "

Vajzat adoleshente gjithashtu bënë më shumë vizita për depresion dhe çrregullim obsesiv-kompulsiv në vitin 2021, treguan të dhënat.

Lexoni më shumë këtu se si pandemia ka ndikuar në zakonet e ngrënies.

02/25/2022 09:04 GMT-COVID-19 dhe Ushqimi i çrregulluar: Si pandemia ka ndikuar në zakonet e ngrënies -19 Pandemia ka prekur negativisht modelet e ngrënies së njerëzve. Për të eksploruar këtë temë, ne flasim me dy ekspertë për të ndihmuar në përcaktimin e marrëdhënies midis ngrënies së çrregulluar dhe pandemisë.

Lexoni veçorinë e plotë